Beograd: Napadnuti Romi na Beer Fest-u !

U noći između Petka i Subote  na Beer Fest-u napadnuti su beogradski Romi S.K.  (21) i D.S. (20), inače  italijanski državljanin, od strane 7 mladića srpske nacionalnosti starosti od  20 do 22 godine.

Dok su mirno išli ka luna parku jedan od momaka iz grupe prišao im je i počeo da ih vređa nazivajući ih „Ciganima“. Nakon nekoliko metara praćenja i vređanja jedan od agresivnih mladića povukao je D.S.  za kosu i počeo da ga udara.

Bezuspešni pokušaji  S.K. da spase svog momka batina dodatno su razjarili preostale mladiće iz grupe koji su potom počeli da udaraju i S.K.  oborivši ih na zemlju.

Denis plucaSnimak grudnog koša povređenog D.S.

Dok su ih nasilnici šutirali,  posmatrači sa strane su vređali Rome i podržavali njihovo batinanje rečima  “ Udrite ih jer su sigurno došli ovde da kradu“.

Sve je to trajalo  dok nije došlo obezbeđenje i razdvojilo sukobljene. Nakon toga, grupa huligana je ostala na Beer Fest-u i nastavila sa vređanjem dok su povređeni Romi išli ka hitnoj pomoći.

Hitna pomoć nije htela da pregleda povređene Rome iako su imali vidljive povrede – D.S.  je imao posečenu usnu, otoke po licu, leđima i glavi a S.K.  posečenu usnu i vidljive povrede po glavi. Nakon toga povređeni Romi otišli su kući i tek ujutru posetili Urgentni centar gde je policija odbila da im uzme izjave !

Nakon čitavog dana provedenog u Urgentnom centru, zdravstveno stanje im nije dozvolilo da odu u policiju i prijave  slučaj. Tek u Nedelju su uspeli da odu u policijsku stanicu na Novom Beogradu gde su dali izjave povodom ovog incidenta.

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s