BRUKA: Vitomir neće iz fotelje!

Povodom aktuelnih događanja u vezi sa smenom bivšeg predsednika NSRMS Vitomira Mihajlovića i njegovih saradnika prenosimo saopštenje za medije legalnih predstavnika romskog naroda koji su sprečeni da izvrše preuzimanje funkcija u NSRMS

Vitomir Mihajlović - Vita Lopov 

Saopštenje za medije

Danasnja sednica NSRNM je prekinuta u momentu kada je trebalo da se izglasa nepoverenje predsedniku Vitomiru Mihajlovicu, visokom funkcioneru SDPS-a, kako se on predstavlja, kao i kompletnom sadasnjem rukovodstvu i to zbog usporavanja procesa integracije Srbije u medjunarodnu zajednicu, zloupotrebe polozaja, nenemenskog trosenja sredstava i nepotizma. Sednica je prekinuta, uprkos tome sto je neposredno pred pocetak glasanja, postojala vecina za smenu. Naime, u toku diskusije je usledio poziv drzavnog sekretara gospodina Milickovica dvojici clanova NSRM inace pripadnika MUP-a Srbije, sa jasnim naredjenjem, da moraju da glasaju za dosadasnjeg predsednika i aktuelno rukovodstvo, jer ce u suprotnom dobiti otkaz.

Sadasnje rukovodstvo Nacionalnog saveta Roma se takodje pozvalo na podrsku najviših državnih funkcionera i to: Nebojšu Stefanovića ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, Zoranu Mihajlović potpredsednicu Vlade Republike Srbije, Suzanu Paunović direktorku Kancelarije za ljudska i manjinska prava i premijera Aleksandra Vučića.

Trazimo od premijera Repubike Srbije Aleksandra Vucica i pomenutih funkcionera da se izjasne prema politickom teroru usmerenom prema predstavnicima romske zajednice. Od aktuelnog rukovodstva Nacionalnog saveta trazimo da podnese ostavku i da taj nacin omoguci da se sto pre usvoji Strategija za unapredjenje polozaja Roma i Akcioni planovi koji su vazni za otvaranje poglavlja 22. i 23., a samim tim da se skine odgovornost sa romske zajednice od moguceg neuspeha u pregovarackom procesu.

Molimo predstavnike pomenutih institucija u skladu sa gore navedenim sprovedu istragu i postupe u skladu sa Ustavom i Zakonom Republike Srbije.

Članovi Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine izabrani sa razlicitih Izbornih lista:

Vladan Stanojevic, Mirko Milanovic, Dusko Jovanovic, Zivojim Mitrovic, Ferhat Saiti, Srdjan Sajn, Milos Nikolic, Zoran Kalanjos, Nevenka Vasic …

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s