NAJZAD: Smenjen Vitomir Mihajlović, Srđan Šajn novi predsednik!

Na sednici NSRMS održanoj juče u Leskovcu dvotrećinskom većinom glasova razrešen je dosadašnji predsednik Vitomir Mihajlović i imenovano novo rukovodstvoSmenjeni predsednik Vitomir Mihajlović  bio je za miljenik kriminogene Demokratske stranke. Mihajlovića optužuju za višemilionske pronevere i bahato trošenje novca iz budžeta NSRMS.

Srđan Šajn,predsednik NSRMS

„Na sednici je zauzet stav da je neophodno da se što pre završi započet rad na izradi Strategije za integraciju Roma za narednih deset godina. Istaknuti su prioriteti – povećati broj ukupno zaposlenih Roma i podići obrazovni nivo te zajednice“, navodi se u saopštenju NSRMS.

Na sednici je zaključeno da bi u Strategiji trebalo da se „definiše učešće romske zajednice u postupku programskog definisanja politike i procesa realizacije programa“.

Novi predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, g.Srđan Šajn istakao je da „Romi moraju da učestvuju i na političkom nivou donošenja odluka, kao i na tehničkom nivou sprovođenja politika i da je to način da pripadnici romske zajednice budu na svim nivoima odgovornosti“.

On je istakao da je neophodno stvoriti bazu podataka da bi se iskoristili „transferni elementi različitih projekata, a to bi za rezultat imalo veću efikasnost projekata i omogućilo praćenje postignutih rezultata“.

Šajn je ocenio da Srbija mora da formira telo na nacionalnom i lokalnom nivou za sprovođenje novih akcionih planova. Srđan Šajn je lider Romske partije.

Na sednici u Leskovcu, kako je saopštio Šain je zauzet je stav da je neophodno da se u najkraćem mogućem roku završi započeti rad na izradi Strategije za integraciju Roma za narednih deset godina.

Smenjeni predsednik Vitomir Mihajlović  bio je za miljenik kriminogene Demokratske stranke. Mihajlovića optužuju za višemilionske pronevere i bahato trošenje novca iz budžeta NSRMS.

ARHIVA: 

Prokuplje: Podneta krivična prijava protiv Vitomira Mihajlovića

Protiv Vitomira Mihajlovića, predsednika Nacionalnog saveta Roma i državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Živorada Saitovića, zaposlenog u Kancelariji za Rome opštine Prokuplje pravni tim prokupčakog SNS-a podneo je krivičnu prijavu.

Oni su optuženi da su zloupotrebili službeni položaj, primali i davali mito, a Saitoviću se na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe prava glasanja.

Kako objašnjava pravnik SNS-a u Prokuplju, koji je i podneo krivičnu prijavu Ivan Rakočević, „Vitomir Mihajlović i Živadin Saitović su tokom glasanja 6. maja u blizini biračkog mesta broj 3 kod Male Pijace koristeći spisak Roma koji žive u Prokuplju Ministasrtva za ljudska i manjinska prava, davali po 2.000 dinara Romima sa spiska, kako bi glasali“.

– Uz to, Saitović je u više navrata ulazio na biračko mesto broj 3 i glasao umesto više lica, o čemu je obaveštena policija, koja je intervenisala. Kao dokaz za krivičnu prijavu imamo slike tokom davanja novca, spisak sa imenima onih koji su ga primili i izjave naših članova ovog biračkog mesta. Očekujemo da tužilac što pre ispita ceo slučaj – naglasio je Rakočević neposredno pre nego što je u Osnovnom sudu u Prokuplju predao krivičnu prijavu.

Međutim, Vitomir Mihajlović odbacuje optužbe.

– Nema govora o kupovini glasova u Prokuplju. Odgovorno tvrdim i kažem da nikada nijedan Rom nije primio novac za glasanje – rekao je Mihajlović.

Advertisements

2 comments

  1. Nelegalan i sraman čin proverenih manipulatora,profitera radi uskoličnih interesa, Veliki blam za Romsku zajednicu .osoba protv kojega postoji otvoren postupak za prisvajanje namenskih srestava ( akademija,THEM itd ) se je postavio za presednika. Osoba koja je zamenik dir.kancelarije takođe postavljen za pred. IO što je očito sukob interesa …..

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s