Srđan Šajn optužio više osoba za korupciju

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srđan Šajn optužio je doskorašnjeg predsednik tog saveta Vitomira Mihajlovića, predesednika IO romskog saveta Slavka Jovanovića i direktorku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzanu Paunović za korupciju.

Srdjan-Ssajn-foto-FONET„Suzana Paunović, Vitomir Mihajlović i Slavko Jovanović (predsednik IO romskog saveta) obećavaju novac iz budžeta Srbije i to u visini od 200.000 do milion dinara i to svakom članu Nacionalnog sveta romske nacionalne manjine ukoliko na novoj sednici podrže izbor Vitomira Mihajlovića za novog predsednika saveta“, navodi se u saopštenju.

Šajn je pozvao istražne i pravosudne organe da postupe u skladu sa ovlašćenjima i pokrenu postupke za utvrđivanje krivične odgovornosti Suzane Paunović, Slavka Jovanovića i Vitomira Mihajlovića oko korišćenja budžetskih sredstva Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

„Kao znak protesta na sve pritiske koji se vrše na članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, aktuelna većina saveta zakazala je za kraj sledeće sedmice ispred Vlade Srbije i na putu ka graničnim prelazima prema Evropskoj Uniji proteste pod sloganom ‘Pravda ili azil'“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da „aktuelna većina“ zahteva od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da u skladu sa zakonom upiše da je izbrano novo rukovodstvo saveta i da „pokaže da je država jača od pojedinaca i da je borba protiv korupcije jednaka za sve“:

Romska partija, na čijem je čelu Srđan Šajn, saopštila je u septembru da je na sednici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, održanoj u Leskovcu, sa dve trećine glasova razrešen predsednik saveta Vitomir Mihajlović.

Kako je tada saopšteno, za novog predsednika izabran je Šajn.

Kako je navedeno, razrešen je i Slavko Jovanović, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Saveta, a na njegovo mesto je postavljen Dragoljub Acković.

U javnosti i Šajn i Mihajlović navode da su predsednici tog saveta.

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s