U VALJEVU SVA ROMSKA DECA UPISANA U ŠKOLE

VALJEVO – Na teritoriji grada Valjeva sva romska deca su upisana u odgovarajuću školu – 247 mališana upisano je u osnovnu, a sedmoro u srednje škole, rečeno novinarima povodom uspešnog realizovanja projekta „Obrazovanje – most razumevanja“, koji sprovodi grad Valjevo.

Projekat je vredan oko 35.000 evra, a realizovan je zahvaljuci podršci međunarodne banke za obnovu i razvoj, Vlade Srbije, Ministarstva prosvete i nauke i grada Valjeva.

Cilj projekta je da se poveća obrazovanje Roma i njihovo uključivanje u društveni život, kao i negovanje njihove kulturne baštine.

 

Ovim projektom omogućeno je i nabavka udžbenika i pribora za sve predškolce, osnovce i srednjoškolce, a pokrenuta je i izgradnja sportskog terena u romskom naselju Gornja Grabovica kod Valjeva.

U tom cilju će u Valjevu biti niz drugih aktivnosti, kao što je formiranje orkestara, organizovanje ekskurzija za romsku decu po Srbiji, posebno je predviđeno upoznavanje glavnog grada, ali i Sombora, u kome se posebna pažnja poklanja Romima.

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s